• Veľkonočné dielničky

          • Veľká noc je za dverami a tak sme v IV.oddelení Klubkáčika spolu s rodičmi i deťmi urobili tvorivé veľkonočné popoludnie, zdobili sme vajíčka , vytvorili papierové košíčky. Kreativita, tvorivosť nikomu nechýbali a výsledkom sú naozaj krásne veľkonočné vajíčka .Touto cestou sa chcem ešte raz poďakovať rodičom ,starým rodičom za účasť, podporu i pomoc na veľkonočných dielničkách .

            Vychovávateľka Škrabáková

        • Svetový deň vody
          • Svetový deň vody

          • Mottom tohtoročného Svetového dňa vody je „WATER FOR PEACE“, teda „Využitie vody pre mier“. Zameriava sa na zásadnú úlohu, ktorú voda zohráva v stabilite a prosperite sveta. Nedostatok vody alebo jej znečistenie, nedostatočný prístup všetkých ľudí k pitnej vode, to všetko môže spôsobiť nárast napätia medzi komunitami a krajinami. Svetový deň vody 2024 je o spolupráci na vyvážení potrieb každého, s odhodlaním zabezpečiť, aby nikto nezostal pozadu, aby sa voda stala katalyzátorom pre mierovejší svet. S rastúcimi vplyvmi zmeny klímy a rastúcim počtom obyvateľov existuje naliehavá potreba v rámci krajín i medzi nimi zjednotiť sa na ochrane a zachovaní nášho najcennejšieho zdroja. Aj naša škola si pripomenie dôležitosť vody rôznymi aktivitami.

            Žiaci 1. ročník vyrobia krásne kvapky vody.Žiaci 2. ročníka budú mať súťaž v pití čistej vody. Žiaci 3. ročníka vypracujú pracovný list s témou voda.Žiaci 4. ročníka si otestujú svoje vedomosti o vode v súťažnom kvíze.

            Mgr. Bučková

          • V NÚDZI POZNÁŠ PRIATEĽA

          • Žiaci druhého až štvrtého ročníka mali možnosť zapojiť sa do tvorivej, kreatívnej súťaže, ktorej hlavnou témou bolo PRIATEĽSTVO. Maľovali, skladali, lepili, písali, fotili... fantázia mala zelenú.

            A výsledok? Ten sa ani nedá slovami opísať. Vznikli úžasné, krásne, farebné "kufríky" plné priateľov. Preto som sa rozhodla neudeliť víťazstvo iba jednej triede, ale všetkým zúčastneným žiakom. Odmenou za naozaj dokonalé výtvory bude jeden ZNÁMKOŽRÚT, teda jedna možnosť nezapísať známku do žiackej knižky, s ktorou nie sú spokojní. A aby táto odmena nejako súvisela s témou súťaže, môže žiak túto odmenu darovať priateľovi. Len tak, lebo ho má rád.

            Mgr. Tabányi 

             

          • Podporte školu darovaním 2% z daní

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            aj tento rok môžete podporiť naše rodičovské združenie, ak venujete 2% svojich daní, o ktorých máte právo rozhodnúť. Pomôžte nám zlepšiť prostredie, v ktorom pracujú Vaše deti a zamestnanci školy. Ďakujeme za pomoc, ktorá je pre nás veľmi potrebná a dôležitá.

            IČO: 173196170257

            Právna forma: Občianske združenie

            Názov: SRRZ-RZ pri Základnej škole 

            Ulica: Nemocničná 

            Súpisné číslo: 987/2

            PSČ: 017 01 

            Obec: Považská Bystrica

        • Výtvarná súťaž – Včely a ich život
          • Výtvarná súťaž – Včely a ich život

          • Včielky sú súčasťou našej školy už niekoľko rokov. Úspešne prežili zimu a usilovne sa pustili do opeľovania prvých jarných kvetov.

            Aby sme si lepšie uvedomili, aký obrovský význam majú v prírode, vyhlasujeme súťaž o najoriginálnejšie a najtvorivejšie výtvarné dielo na tému včely a ich život.

            Bude prebiehať na hodinách  výtvarnej výchovy, prípadne pracovného vyučovania. Samozrejme, že je dôležitý nápad, ale aj precízne estetické prevedenie. Žiaci budú kresliť na výkres formátu A4 ľubovoľnou technikou.

             Najlepšie výtvarné práce získajú pekné ceny v dvoch kategóriách, pre 1. a 2. stupeň. Naskenujeme ich na banner, ktorý bude súčasťou oplotenia areálu školy.

            Dôležité, milí žiaci je, aby ste do utorka 26.3. odovzdali hotový výkres, na 1. stupni pani učiteľke triednej a na 2. stupni vyučujúcim výtvarnej výchovy.

            Tešíme sa na Vaše diela.

          • Krajské kolo v streľbe zo vzduchovky

          • V utorok 19.3. 2024 sa na strelnici v Domaniži stretli najúspešnejší strelci Trenčianskeho kraja. 

            Liliana Púčeková zo 6.A triedy získala bronzovú medailu v kategórii mladších žiačok a obsadila 3.miesto.

            Srdečne blahoželáme! 

                                 Mgr.Vašinová

          • Skok do výšky školské kolo

          • V utorok 19.3.2024 sa konalo školské kolo v skoku do výšky.

            kategória 4. - 6. ročník  - dievčatá

            1. miesto  Simona Frolová

            2. miesto  Alexandra Tamášiová

            3. miesto  Sofia Šušková

            kategória 4. - 6. ročník  - chlapci

            1. miesto  René Bičan

            2. miesto  Igor Kutnár

            3. miesto  Adam Kalás

            kategória 7. - 9. ročník  - dievčatá

            1. miesto  Timea Kocmundová

            2. miesto  Petra Čemešová

            3. miesto  Natália Ema Laurenčíková

            kategória 7. - 9. ročník  - chlapci

            1. miesto  Dominik Bros

            2. miesto  Matúš Simon Dratnal

            3. miesto  Peter Kubík

            Gratulujeme.

          • Veľkonočné dielničky

          • Dňa 18.3.2024 sa v oddelení ŠKD p.vych. Kohútovej uskutočnili Veľkonočné dielničky. Deti si mali možnosť spoločne s rodičmi precvičiť jemnú motoriku a zapojiť fantáziu pri tvorení veľkonočných dekorácií. Komu ostal čas,dokonca potrénoval rodičov v šachu. Srdečne ďakujem rodičom, ktorí nám pomohli vytvoriť túto príjemnú tvorivú atmosféru.

            Mgr.Kohútová

        • MAREC-MESIAC KNIHY
          • MAREC-MESIAC KNIHY

          • Literárna súťaž 5. – 7. ročník

            Počas marca si viac ako inokedy uvedomujeme dôležitosť kníh a písaného textu v našom živote. Už viackrát sme sa presvedčili, že nestačí si text iba prečítať, treba mu aj rozumieť.  Žiaci  si mohli vyskúšať, ako dokážu pospájať vety do súvislého textu,  a potom napísať hlavnú myšlienku, v ich prípade ponaučenie, keďže išlo o bájku. Súťaž sa konala 11.3. až 12. 3. a zúčastnilo sa jej 40  súťažiacich, ktorí súťažili ako jednotlivci alebo dvojice. Zo správnych  odpovedí sme vyžrebovali nasledovných víťazov:

            1. miesto  Timejka Svítková, 7.B
            2. miesto Katka Sádecká, 6.B
            3. miesto Nataška Jurčíková, Elisska Stanová, 5.A

            Rozhodli sme sa oceniť aj tvorivé spracovanie odpovedí. Teda mimoriadnu cenu získavajú: Samko Čerňan a Aďko Hromádka  z 5.B  a Sofia Martinková a Ninka Pozníková zo 7.B.

            Mgr. Zigová

             

          • Divadlo v Klubkáčiku

          • Dňa 17. 3. do Klubkáčika zavítalo bábkové divadlo s predstavením Kýchosmrk -- kamarát z dažďa. Rozprávkový príbeh o dvoch súrodencoch, medzi ktorých prišiel  vírus Kýchosmrk a Horúčkomilena so svojou bandou sa deťom veľmi páčil. Fandili  rozprávkovým postavičkám, aby vyzdraveli. Kto im pomohol? No predsa veľa vitamínov a ich otecko, detský lekár. Knihu a scenár napísala Kristína Gyepešová. Už teraz sa tešíme na ďalšie divadielko, ktoré bábkoherci z Mestského divadla z Považskej Bystrice pripravujú. 

            vychovávateľka Marta Malíková

          • Literárna a biologická exkurzia 7. ročník

          • Vo  štvrtok 14.3. sa naši siedmaci vydali do Liptovského Mikuláša. Najskôr si prezreli stálu expozíciu Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva, kde sa dozvedeli o slovenských i svetových jaskyniach, mineráloch, vesmíre, faune a flóre.  Mohli nazrieť  do medvedieho brlohu a preplaziť sa úzkou jaskynnou chodbou. Tí odvážnejší vyšli na vyhliadku, odkiaľ sa im naskytol pekný pohľad na liptovskú prírodu  so zasneženými vrchmi Západných Tatier. Druhou zastávkou bolo Múzeum Janka Kráľa.  Hneď na začiatku si pozreli temnicu s listinami o súde s Jurajom Jánošíkom. Na vyšších poschodiach boli zaujímavé expozície o histórií mesta, živote Janka Kráľa ale aj o župnom súde. Niektorí si v dobových kostýmoch vyskúšali byť členmi mestskej rady.

            Mgr. Zigová a Mgr. Mikušová

          • Vybíjaná

          • V piatok 15.3.2024 sa naše dievčatá prebojovali do finále vo vybíjanej, ktoré sa uskutoční v piatok 22.3.2024. Držte nám palce. :-)

          • Zatúlaný MIMO

          • Deti v 1.A a 1.B dnes ráno nenašli v triede svojho verného kamaráta MIMA, ktorý ich sprevádza písmenkami v šlabikári celý školský rok. Kde sa stratil?

            Nikto nevedel. Začalo teda vyučovanie aj bez neho. Vtom ale zaklopal niekto na dvere triedy. Bol to náš pán školník. A viete koho doviezol? MIMA! A na fúriku! To bolo prekvapenie a radosť.  Kde sa túlal? No vraj chcel pani učiteľkám fialky vonku natrhať. A prečo práve fialky? 

            Dnes sa začali učiť písmenko f,F, tak preto.

            Tr. pani uč. Mgr. Tabányi , Mgr. Gajdošíková

          • Englishstar

          • Aj v tomto školskom roku sa môžu žiaci prihlásiť do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku ENGLISHSTAR. Žiaci súťažia s rovesníkmi na celom Slovensku v rámci svojho ročníka.

            Súťaž prebehne 25.4.2024 písomne počas vyučovania. Prihlásiť sa môžete u svojej pani učiteľky angličtiny do 10.4.2024. Štartovné je 6,50 €. Ale pozor, v prípade neúčasti sa poplatok nevracia. Na víťazov čakajú pekné ceny . Cvičné testy nájdete na www.englishstar.sk

            Good luck!

                   Mgr.Vašinová

          • Úspech našich športovcov

          • OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI

            V stredu 13.3.2024 sa konalo v Trenčíne krajské kolo športovej súťaže "OLYMPIJSKÝ ODZNAK VŠESTRANNOSTI". Naši športovci nám urobili veľkú radosť, nakoľko sa z 34 zúčastnených škôl trenčianskeho kraja umiestnili na krásnom 3. mieste.

            O úspech sa zaslúžili: Erika Angyalová, Adam Kalás, Timea Kocmundová, Samuel Majtán, Petra Čemešová, Peter Kubík, Barbora Fapšová a Dominik Bros.

            https://photos.app.goo.gl/UJDxgcVsUVmLYia3A

             

            Gratulujeme.

            Mgr. Peter Perháč

          • GYMNASTICKÝ DVOJBOJ 9.3.2024

          • V sobotu 9.3.2024 sa konala gymnastická súťaž - Gymnastický dvojboj v telocvični v Domaniži.

            Darina Hederová 1. miesto

            Petra Čemešová 1. miesto

            Veronika Habarová 6. miesto

            Karin Bartovičová 6. miesto

            Barbora Bulandová 7. miesto

            Zuzana Randová 8. miesto

            Dominika Brigantová 8. miesto

            Gratulujeme.

          • Pozdravy na hodinách ANJ

          • ŽIaci z 5.A,6.C,7.A a 8.B si pripomenuli krásne 60. výročie otvorenia našej školy a na hodinách anglického jazyka si pripravili pre školu narodeninové pozdravy s prianím, aby škola mala naďalej múdrych a šikovných učiteľov a žiakov.

            Happy birthday!

            Mgr.Mitašíková

    • Kontakty

      • Základná škola
      • +421/424261757, +421911 018 808 - riaditeľka školy Mgr. Zuzana Slaninková +421/424321297, +421914 223 223 - ekonómka školy +421/424363074 školská jedáleň - Ing. Zuzana Váchalíková +421 948 031 896 - zástupkyňa riaditeľky školy pre I. stupeň, ŠKD - Mgr. Monika Mitašíková +421907785586 - zástupkyňa pre II. stupeň - Mgr. Andrea Toporová
      • Základná škola, Nemocničná 987/2 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • 35995998
    • Prihlásenie