• Zdravý životný štýl

          • Výtvarná súťaž ,,Zdravý životný štýl''- žiaci maľovali, kreslili ako by sme mali udržiavať svoje telo zdravé, čo je preň prospešné a aké potraviny mu dodávajú silu.

            Umiestnili sa nasledovne:  1. Darinka Hederová

                                                       2. Elka Macháčková

                                                       3. Lukáško Pecík

            Taktiež boli ocenení aj Ľubko Frolo, Mia Majtánová, Katka Hunčíková, Miško Behro, Jakubko Repáč, Nikolka Potocká, Eve Briestenská a Lea Budayová.

            Výhercom srdečne gratulujeme!

            Mgr. Chovančíková

          • Február v Klubkáčiku

          • V mesiaci február sme sa v IV.odelení ŠKD spolu s deťmi naučili šiť, vytvorili sme si valentínske záložky , malých strašidelných kamarátov , veľa času sme strávili vonku pri pohybových hrách . Počasie nám praje a už teraz sa veľmi tešíme na ďalšie spoločné zážitky .

            vychovávateľka Škrabáková

          • Jar prichádza

          • Vo februári si deti v školskom klube detí spomenuli na každého,koho majú radi, a že by to tak malo byť každý deň. A začali sme spoločne vítať príchod jari.

            Mgr.Kohútová

        • Workshop v Národnej banke Slovenska
          • Workshop v Národnej banke Slovenska

          • Dňa 14.2. a 20.2.2024 sa žiaci 8. ročníka zúčastnili na vzdelávacom workshope v Národnej banke Slovenska v Bratislave zameranom na finančnú gramotnosť. Spoločnosť 5 peňazí si pripravila aktivity zamerané pre žiakov na výber povolania a s ním súvisiacu mzdu. Žiaci sa dozvedeli, čo je čistá mzda a hrubá mzda a keďže mzda je jedným z hlavných príjmov rodiny, rozmýšľali nad rodinným rozpočtom. Mali zostaviť rozpočet tak, aby im príjem vyšiel na všetky dôležité aspekty a prišli na to, že je dobré si aj nejaké peniaze nechať v rezerve - ideálne 10% príjmu. Svoje nadobudnuté skúsenosti a vedomosti uplatnili v kahoot kvíze. Dúfajme, že ich uplatnia aj živote.

            Ing. Balušíková a Mgr. Mikušová

          • Šaliansky Maťko

          • Žiaci našej školy sa zúčastnili recitačnej súťaže Šaliansky Maťko, kde krásne reprezentovali našu školu.

                              V 1. kategórii Andrejko Mikula získal 3. miesto,

                            v 2. kategórii Sonička Mikulová získala 3. miesto,

                     v 3. kategórii Kristínka Joppeková získala výborné 2. miesto.

            Srdečne blahoželáme a ďakujeme za výbornú reprezentáciu našej školy.

            Mgr. Bučková

          • Hviezdoslavov Kubín – školské kolo 

          • Vo štvrtok 8. 2. žiaci druhého stupňa súťažili v umeleckom prednese poézie a prózy. Výsledky sú nasledovné:
            5. – 6. ročík 
            Poézia: 1. miesto -  Filipko Bros 5.A; 2. miesto -  Ráchelka  Bieliková 6.C; 3. miesto – Adrianko Hromádka
            Próza: 2. miesto -  Brunko Tatarka 6.C 
            7. – 9. ročník
            Poézia: 1. miesto -  Nelka Hájková 8.A; 2. miesto -  Timejka Svítková  7.B; 3. miesto – Mia Mituníková a Sofia Martinková 7.B
            Próza:  1. miesto – Katka Tabačárová 7.B; 2. miesto -  Ninka Pozníková 7.B; 3. miesto – Alžbetka Hunčíková 8.A   a Katka Sádecká 7.B. 
            Všetkým blahoželáme a víťazom držíme palce v okresnom kole.
            Vyučujúci SJL

          • Novinky našich florbalistov

          • Základnú časť ligovej súťaže mladších žiakov regiónu západného Slovenska mali naši hráči už dávnejšie za sebou. Keďže sme sa držali chvosta tabuľky, nebola úplne podľa predstáv trénera Ing. Š. Korbaša a ani hráčov. Pretože nás čakala nadstavbová časť ligy, do ktorej sme si hráči a tréner stanovili niekoľko cieľov. A veríme, že sa nám ich podarí splniť!

            S postupom času sa nám rozbehla aj nadstavbová časť. Čo nie je až taká novinka, ale v tejto časti sa „florbalovému svetu“ predstavilo aj družstvo staršej prípravky z POVAŽSKEJ JEDNOTKY. Ide o prvú lastovičku nášho klubu v tejto kategórii, pretože dovtedy sa na palubovkách predstavovalo „len“ družstvo mladších žiakov. Vďaka takémuto kroku zapojíme do hry oveľa viac hráčov, ktorí naberú nové zážitky, poznatky i skúsenosti z turnajov a zápasov, ktoré budeme potrebovať v starších kategóriách.

            Pre vašu predstavu, hráči odohrajú 7 turnajových kôl. V každom kole ich čakajú 2 zápasy. Herný systém je 3+1 (3 hráči + brankár). Časovo je to 10 minút na 1/3 zápasu. Každý hráč tak dostane dostatok času a priestoru, aby sa „ukázal“, čo zvláda ako jednotlivec. Ale hlavne spoluprácu so svojimi spoluhráčmi, keďže je to kolektívna hra.

                    Chlapcom v oboch družstvách prajeme veľa síl a úspechov na hracej ploche. Nezabudnite im fandiť a naďalej nás sledovať pre nové informácie.

            TF P1 Perhy

          • Miska plná vitamínov

          • V tomto chrípkovom období sme si pripomenuli, aké sú vitamíny dôležité.A jesť ich môžeme aj v škole na desiatu.

            Mgr. Bučková

          • Vyhodnotenie lyžiarskeho kurzu

          • Užili sme si Donovaly, užili sme si krásne chvíle na lyžiarskom. Naučili sme sa lyžovať, zdokonalili sme sa v lyžovaní a nielen to. Veľa sme sa zabávali, pomáhali si navzájom, veľa pekného sme zažili, spoznali okolie a prírodu na Donovaloch, užili si sniežik, zabavili sa na karnevale, zasúťažili sme si, zatancovali a veľa sme sa smiali. Bolo proste super. 

            V bodovaní čistoty izieb mali najčistejšiu izbu Anetka a Sárka, ale nenechali sa zahanbiť ani Maťka, Emmka a Majka, a rovnako aj Kristínka V. a Timejka K.

            Súťaž v slalome dievčat vyhrala Timejka Kocmundová,  2. miesto si vybojovala Anetka Tekeľová a 3. miesto Miška Slamková.

            V chlapčenskej kategórii zvíťazil Matúš Kortman, na 2. mieste sa umiestnil Adam Šimko a 3. miesto Tomáš Pecík.

            Za pokrok v lyžovaní boli ocenení: Karin Kušanová, Sára Trnovcová, Emma Bieliková a Samuel Majtán.

          • Anglické divadlo

          • Žiaci štvrtého ročníka si mohli vo štvrtok 15.2.  overiť svoje jazykové schopnosti na divadielku v anglickom jazyku . Vďaka pútavému britskému príbehu o chudobnej sirote Dickovi, veselým anglickým pesničkám, ale tiež vďaka výkonom vynikajúcich hercov sa darilo udržať pozornosť a záujem detí do samého konca. Tým menej jazykovo zdatným pomohlo resumé medzi dejstvami v slovenskom jazyku.

            Jazykovo náročnejšie bolo divadlo pre žiakov ôsmeho ročníka pod názvom United Neighbours of London.  Fantastické vystúpenie ich vtiahlo do deja napínavého príbehu o záhadných listoch, ktoré obdržali obyvatelia jedného paneláka. Všetci odchádzali z predstavení nadšení tešiac sa na nové jazykové výzvy.
                                                                                                                        Vyučujúce ANJ

          • Zdravie u prvákov

          • Dňa 12.2. prváci privítali vzácnu návštevu. O chorobách, úrazoch, zdravej strave im prišla porozprávať zdravotná sestra p. Ďurišová, ktorá pracuje v nemocnici na urgentnom príjme. A nezostalo len pri slovách. Pani sestrička priniesla zaujímavé predmety a materiál, ktorý je nevyhnutný pri jej práci. Žiakom odmerala tlak, ukázala, ako ošetriť a obviazať poranenú ruku, hlavu, poukazovala zdravotnícke pomôcky, lekárničku...Žiaci boli veľmi aktívni. Zaujímali sa o prácu zdravotníkov, porozprávali tiež o vlastných skúsenostiach, ktoré súviseli s chorobami a úrazmi. Niektorí prekvapili bohatými vedomosťami. Týmto ďakujem za všetkých žiakov veľmi príjemnej, milej, ochotnej a usmievavej pani sestričke Vierke. 

            Mgr. Jarmila Tabányi

          • Pozdravy na ANJ

          • Ku 60. výročiu školy žiaci prvého stupňa vyrábali kreslené pozdravy na hodinách anglického jazyka. Priania boli veľmi nápadité, pestrofarebné a deti ich vyrábali s veľkým nadšením. Happy Birthday school!

            Chovančíková

    • Kontakty

      • Základná škola
      • +421/424261757, +421911 018 808 - riaditeľka školy Mgr. Zuzana Slaninková +421/424321297, +421914 223 223 - ekonómka školy +421/424363074 školská jedáleň - Ing. Zuzana Váchalíková +421 948 031 896 - zástupkyňa riaditeľky školy pre I. stupeň, ŠKD - Mgr. Monika Mitašíková +421907785586 - zástupkyňa pre II. stupeň - Mgr. Andrea Toporová
      • Základná škola, Nemocničná 987/2 017 01 Považská Bystrica Slovakia
      • 35995998
    • Prihlásenie